GRALLA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
Pc Hardware


WEBS relacionades amb el tema
250 partitures i cançons per a gralla …
Partitures; Cucafera de les Piles de Gaià, Xotis del Tio Caramba, Jota de Burgos, Canvis i reparacions, marxa d’enguany, Ball de bastons d’Arbeca, els gegants de l’Ordal, tres corals grallers, Ball pla de la Cerdanya, l’Àliga de Vilafranca, El Vicentet, …
ACPIG - Colla de Geganters i Grallers de Maçanet
Associació Cultural, Petits i Grans. Pàgina Gegantera de Maçanet de la Selva. Actes, història i informació d'activitats. Aquesta entitat ha estat la responsable de la formació de la Colla de Geganters i Grallers, de la recuperació de la Festa de l'Arbre.
ACTA Som i Serem
Espai del Amics de la Cultura Tradicional Som i Serem d’Alcarràs (Segrià). Grup de grallers, geganters i dimonis d'aquest municipi de les terres de Ponent. Telèfos d’interès, vídeos, trobada 2010 i butlletí per subscripció amb la informació de l'entitat.
Associació Cultural El Seguici
Entitat cultural fundada l’any 1999 a l’Arboç (Baix Penedès). L’activitat és la promocio de la musica i cultura popular catalana. Les seccions: Garot de L'Arboç (bestiari festiu), Ministrils de l'Arboç i el Grup de Grallers, ambdós de música tradicional.
Associació Cultural Grallers de l’Espluga de Francolí
Web de l’Associació Cultural Grallers de l’Espluga, constituida el 1996 -a partir del grup creat el 1992- amb finalitats musicals, socials i de recerca. Preservar la tradició musical de la vila, establir relacions socials i aprofundir en la investigació.
Associació Cultural la Palma, gegants i grallers de la Palma
L’Associació Cultural la Palma, els gegants i grallers de la Palma de Cervelló (Baix Llobregat). Cercaviles divertides gràcies als grallers de la colla que fan que ho passem molt bé. Curs de gralla i tabal i trobades de l’Agrupació de Colles de Geganters.
Clau de Mar, Grallers de Vilanova i la Geltrú
Clau de Mar som una formació musical (tres gralles i un timbal) que neix a principis de l’any 2000 en l’entorn de la música tradicional. Iniciats en el món de les gralles de la mà de Grallers de l’Acord. Sac de gemecs, el flabiol i tamborí, la tarota ...
Colla de Gegans, Grallers i Bestiari de Parets del Vallès
A la representació de La Pedra del Diable, que es remunta a l’any 1996, hi pren part la colla de diables i la de gegants, bestiari i grallers de Parets amb tots els elements. La historia d’amor entre el Marcel i l’Elisenda, els gegants de Parets.
Colla de Geganters i Grallers d’Arenys de Munt
Els gegants d’Arenys de Munt són un bon reflex de les activitats tradicionals d’aquesta vila. La geganta és una puntaire morena i espigada, i el gegant un pagès cireraire molt ben plantat. Els artesans que els van fer,van optar per nous materials ...
Colla de Geganters i Grallers de Bellvís
Notícies i novetats, recull de fotos i vídeos de les temporades, música i partitures, components de la colla, tasques dels components, història d’en Pere de Bellvís i na Ermessenda de Montcada, història del Tonet i La Sileta, Poblacions visitades.
Colla de Geganters i Grallers de Caldes d’Estrac
Web de la Colla de Geganters i Grallers de Caldes d’Estrac (Maresme). Hi ha les sortides, activitats, fotografies, història dels gegants i moltes coses més. Calendari de sortides notiga fotografies notícies festes a Caldes d’Estrac, webs d’interès, ...
Colla de Geganters i Grallers de Gualba
Pàgina de la Colla de Geganters i Grallers de Gualba, municipi de la comarca del Vallès Oriental. Benvinguts/des !! Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Aquest és el teu primer text. El pots editar, esborrar o modificar. Fotografies.
Colla de Geganters i Grallers de Maó
Blog de la Colla de Geganters i Grallers de Maó. La Colla de Diables de Maó van ser testimonis a la ciutat de Palma, a l' hora que protagonistes, del més gran correfocs que hagi esclatat mai a les Illes.
Colla de Geganters i Grallers de Masquefa
Comunitat facebook de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, a la comarca dAnoia. Boníssimes fotografies del passat dissabte d'activitat gegantera. Seguin les tradicionals bredes que es celebren al nostre poble serem a la Breda del Sindicat.
Colla de Geganters i Grallers de Montornès
En aquesta web hi trobareu tot el referent amb els gegants de Montornès del Vallès, la colla de geganters/eres i grallers/eres, un arxiu molt complet de fotografies i videos, utilitats per al Pc, la nostra botigueta i moltes coses més…
Colla de Geganters i Grallers de Montornès del Vallès
Web dels Gegants de Montornès del Vallès, avui ja tenen 24 anys. Quan els gegants de Montornès, Bartomeu Sala i Pere-Anton de Rocacrespa, van fer la primera ballada, el 17 de setembre de 1989, el grup de geganters portava un any funcionant.
Colla de Geganters i Grallers de Puig-reig
Incipient web de la Colla de Geganters i Grallers de Puig-reig, a la comarca del Berguedà. Un altre lloc de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Grallers de Castellbell i el Vilar, entrades recents i notícies de l’agrupació. En construcció.
Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi de Llobregat
Entitat que vetlla per conservar la cultura catalana. L’actual colla esta composta per 55 membres, portadors, músics i acompanyants, tot i que alguns són portadors i múscis. Actualment té 5 figures, la parella de gegants, tres gegantons, i un capgròs.
Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze del Vallès
Web de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze del Vallès, 30 anys treballant per la cultura gegantera d’aquest poble del Vallès Occidental. A aquestes pàgines trobareu tota l’història, els nostres Gegants, les nostres activitats, etc.
Colla de geganters i grallers de Sant Vicenç de Montalt
Constituïda per uns 60 membres, entre tots. Uns 15 portadors/es de gegants, s’encarreguen de portar i fer ballar en Bòbul, la Margaridassa i en Toni Sors. La colla és molt rica en capgrossos, el dimoni, el pinxo, el majordom, la minyona, l’avi pagès, ...
Colla de Geganters i Grallers de Taradell
Colla jove de Geganters i Grallers. Els gegants de Taradell i la seva història: Daten del dia 25 d’agost de 1977; foren pagats i cedits per la Comissió Municipal de festes; estrenats el dia 25 d’agost de 1977 i batejats el 18 de setembre del mateix any.
Colla de Geganters i Grallers de Tordera
Entitat creada a l’any 1988. El Gegant és en Pere Botero, amb una alçada de 3'80 m., i amb pes de 55 Kg., la geganta és la Roseta amb un pes de 50 Kg. i amb una alçada de 3'70 metres, i el gegantó és en Bartomeu amb un pes de 28 kg i 2,50 metres.
Colla de Geganters i Grallers Santa Susanna
Grup de la Colla de Geganters i Grallers, que pertany a l’Entitat Esbart Dansaire de Santa Susanna, una entitat amb més de cinquanta anys d’antigüitat. Abui, la colla gegantera compta amb una quarentena de components, amb la colla de grallers i tabalers.
Colla de Geganters/es i Grallers/es de Calella
Aquest maig farà un any que Calella va viure una de les festes que, de ben segur, passarà a la història de la nostra ciutat. Calella, va esdevenir Ciutat Gegantera 2013. Així doncs, aviat deixarem de ser Ciutat Gegantera per cedir aquesta honor a Cervera.
Colla de Gegants i Grallers d'Alforja
Pàgina oficial de la Colla de Gegants i Grallers d'Alforja. Hi trobareu la història dels gegants i grallers d'Alforja, Baix Camp, així com les seves sortides i la seva pròpia trobada a més d'anèctodes de la colla.
Colla de Gegants i Grallers de La Llacuna
Espai de la Colla de Gegants de La Llacuna (Anoia). Els gegants de La Llacuna, van ser construits en el 1994 i representen un Bomber i una bombera. Els Gegants de La Llacuna van celebrar el seu 15 aniversari l’any 1999.
Colla de Grallers Els Carreter
El repertori és molt ampli, de fet abarca totes les manifestacions culturals típiques de la gralla: gegants, cercaviles, processons, concerts, bastons, balls de gralles. Els Carreter vam néixer al 2000 a Lleida. Responsable: Pau Plana i Parés.
Colla de Grallers l’Anguila
La Colla de Grallers l’Anguila fou fundada a Gavà l’any 1997. Des de llavors, han acompanyat diferents grups de cultura popular de la ciutat de Gavà com ara els Castellers de Gavà, l’Associació de Gegants i Gegantons o els Bastoners de Gavà.
Colla de Grallers La Sitja
Colla formada al 2006, de quasi tots de l’Escola de Grallers de Sitges. Participem a les festes majors de la nostra comarca i on ens o demanin. Si teniu fotos nostres, vídeos el que sigui, al facebook tambe estem, busca els grallers la sitja i uneix-te.
Colla Gegantera i Grallera de Castelbell i El Vilar
Webs, sortides, Castellbell i el Vilar, Ajuntament de Castellbell i el Vilar, castellvilarenc, colles amigues, gegants, Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, Grallers de Castellbell i el Vilar, entrades recents i notícies de l’agrupació.
Colla Gegantera i Grallera de La Seu d'Urgell
A la Seu d’Urgell existeix una llarga tradició gegantera. La colla està treballant de valent per organitzar la gran festa els propers dies 15, 16 i 17 d’abril, de la Ciutat Gegantera de Catalunya 2011. Totes les colles que vulguin hi seran presents.
Colla Gegantera i Grallers de Maspujols
La Colla Gegantera i Grallers de Maspujols neix l’any 1987 amb la inauguració d’un gegant, el Marc. L’any següent es va incorporar a la Colla una geganta, l’Assumpta, i un grup de grallers i timbalers. Els noms dels gegants, són patrons de la vila.
Colla Gegantera i Grallers de Vilanova d’Escornalbou
Fa 22 anys que el jovent d'aquesta vila vàrem iniciar amb molta il·lusió aquest projecte, i la veritat és que durant molts anys em gaudit molt de les trobades al poble, de les festes que em organitzat, de les sortides portant la representació del poble …
Colla Grallera Els Laietans
Nascuts el 2006 a Mataró, la colla grallera ha anat creixent i evolucionant d'un conjunt amateur a una proposta que poc a poc es consolida dins del panorama folk-pop català. Wl so de la gralla, si bé el seu àmbit natural són els concerts i les cercaviles.
Coordinadora de Grallers de Vilafranca
Videoclip de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca en motiu de la celebració del 20è Dia del Graller a Vilafranca. La Coordinadora està present a internet des de fa força temps al recentment renovat portal web, a Facebook, a YouTube i a Instagram.
Cornucòpia
Primer treball de música per a gralla i orgue, combinació insòlita que sorpren per potència sonora, gran versatilitat i riquesa de matisos. La unió d’aquests dos instruments parteix de la voluntat d’explorar, amb imaginació, ambició i rigor, nous camins.
De sol a sol. Grallers de Flix
Pàgina dels De sol a sol, els grallers de Flix (Ribera d'Ebre). Som de Flix, un poble que molts tenen el vici de pronunciar malament. Fer una presentació original quan la gran majoria som aprenents d'escriptors mediocres costa.
Els Grallers de la Barra - Associació Cultural Guixanet de Tàrrega
El 2007, Tàrrega fou Ciutat Gegantera 2009, i la Regidoria de Cultura impulsà cursos per promoure una colla local de grallers que acompanyés els gegants de la ciutat. Les classes van començar el mateix any impartides per Heura Gayà i Albert Solé.
Els Vernets
Grup vilafranquí integrat per Joan Reyes (gralla), Miquel Benito (gralla), Xavier Bayer (gralla baixa) i Lluís Giménez (timbal). La colla Els Vernets es forma el 1981 i ha participat a moltes festes d’arreu de Catalunya i a trobades fora del notre país.
Els Vinardells, Grallers del Penedès
Creat l’any 2004 amb objectiu de formar un grup estable de gralles i timbal. El grup el formen Jordi Mestres i Maria Mestre (gralles dolces), Jordi Catasús (gralla baixa) i Xavier Vila (timbal). Tots els membres provenien d’altres formacions de grallers.
Els Vinardells, Grallers del Penedès - Bloc
Els Vinardells, grallers del Penedès, neix l’any 2004. El grup el formen Jordi Mestres, Maria Mestre (gralles dolces), Jordi Catasús (gralla dolça) i Xavier Vila (timbal). Tots els membres del grup provenen d’altres grans formacions de grallers.
Els Xerics
Els Xerics és un grup pendesenc d’amics i apassionats de la música que es van animar a crear un grup de música tradicional cata-lana; format per dues gralles dolces, gralla baixa i tabal. Els seus membres vénen amb experiència d’altres formacions.
Escola de Grallers de Molins de Rei
Fundada l'any 2008 amb objectiu de contribuir a millorar del nivell musical i interpretatiu dels grallers i timbalers de la vila, comarca i el país, treballant per a dignificar aquests instruments i les seves músiques. Uns 60 alumnes de gralla i timbal.
Escola de Grallers de Sitges
L’Escola de Grallers de Sitges en l’actual configuració neix l’any 1971. La finalitat és potenciar la música popular en tots els seus àmbits. El seu objectiu primer i fonamental és la formació de nous grallers. Hem vençut en mil batalles culturals.
Escola de Grallers dels Xicots de Vilafranca
Els Grallers dels Xicots de Vilafranca som una formació jove formada fa escassament dos anys. Alguns, antics components, i d'al-tres, amics dels Xicots, varem encarrilar aquest projecte de fer crèixer una colla amb una gra projecció de futur. Grup tabals.
Ganxets, Grallers del Baix Camp
Grup de grallers fundat l’any 1990 a Reus, amb membres de diferents formacions musicals. Està format per músics vinculats a la recerca de l’instrument. Recuperació de les gralles llargues i repertori de l’època daurada de la gralla (s. IXX i XX).
Geganters i Grallers de Balsareny
Per donar-nos a conèixer durant el primer any de vida vam decidir participar a la ciutat gegantera que enguany aquest any se celebrava a Calella, al Maresme. Els gegantons de la colla, en Joan i la Mariona, i tot el grup de grallers i tabalers.
Geganters i Grallers de la SCCR La Verbena' de Sant Joan de Vilatorrada
La secció dels Geganters de la SCCR La Verbena, es crea l’any 1990 , quan l’ajuntament no va poder atendre la sol·licitud de l’organitzador de la Festa Major que demanava els gegants a la Festa, en aquell moment no hi havia Colla de Geganters.
Geganters i Grallers de Navarcles
La colla dels geganters i grallers de Navarcles va crear-se al 1981, amb donació de l’associació navarclina Aplec de Sant Jordi de la geganta Maria, una teixidora, en honor a la indústria tèxtil del poble. La presentació es feu a l’Aplec de Sant Jordi.
Geganters i Grallers de Visertas
Web dels Gegants del carrer de Viserta de Monistrol de Montserrat. En aquest espai hi trobareu tot el relacionat amb els elements festius de Monistrol. Esperem que de la mà dels centenaris Gegants de Viserta recorreu tota la seva trajectòria.
Geganters i Grallers del Carrer de La Riera
L’any 1994 els veïns del carrer de la Riera de Vic crearrn l’associació. Construiren una parella de gegants, tres gegantons per canalla, capgrossos i una colla de grallers. Des de llavors s’ha intentat potenciar la colla i participar en festes d’arreu.
Geganters i Grallers del Poble Sec
Al web hi trobareu informació sobre diferents àmbits de la colla: Els nostres gegants, desde les 3 Xemeneies fins als Gegants Nous. Història sobre la colla i els seus components, cançons del repertori, videos, partitures i informacio sobre els músics.
Geganters i Grallers des Castell
Web oficial dels Geganters i Grallers des Castell (Menorca). L'any 1.963 un grup de veïns del poble menorquí d'es Castell va promoure una comissió amb l'objectiu de fer revifar les festes de Sant Jaume que, amb els anys, havien anat a menys.
Gegants i Grallers d’Oló
Espai facebook oficial dels Gegants de Santa Maria d’Oló, municipi de la comarca del Bages. L’espai només inclou la fotografia dels gegants, i alguns dels serveis que ofereix aquesta xarxa social. La seva pàgina resta en procés de construcció.
Gegants i Grallers del Xup
La Maria i el Miquelet, som des de 1998 el gegants del Xup de Manresa. Estem molt contents de ser amb vosaltres i de poder viure amb intensitat les trobades geganteres arreu de Catalunya. Ens feu molt feliços quant ens permeteu ballar amb vosaltres.
Gegants i Gralles de La Concòrdia
Pàgina web dels Gegants i Grallers/Gralleres de La Concòrdia, des d’aquest barri de la vallesana Ciutat de Sabadell. Melenuts, pelats, friskis, monis, nanos, vells i velles, gegants, barracons, ... i molt més. Informació de les activitats que desenvolupa.
Gegants, Capgrossos i Grallers d’Alella
Colla de gegants, capgrossos, grallers i timbalers d’Alella, comarca del Maresme. El color de samarreta és blava i els pantalons blaus o negres. Volem continuar portant el nom d’Alella i dels nostres gegants arreu dels Països Catalans i més enllà.
Grallers A Contratemps
A Contratemps neix a Vilafranca l’any 2010. L’any 2011 participem per primera vegada al Dia del Graller i entrem a formar part de la Coordinadora de grallers de Vilafranca del Penedès i toquem a la Festa Major de Vilafranca al Ball d’en Serrallonga.
Grallers Colla de Gralers i Gegants de Casablanca
La colla de grallers de Casablanca, avui està formada per 4 tabals i 7 gralles. Ens trobem un cop per setmana per assajar les ca-nçons del repertori, que comença a ser bastant ampli, malgrat que som una colla molt jove, però amb ganes de fer coses.
Grallers de Bellvei
Col·lectiu de grallers i elements festius amb activitat vinculada a la cultura tradicional i popular. Realitza sortides a cercaviles i festes diverses així com activitats socials per als membres de l'agrupació.
Grallers de Casablanca
Grallers de Casablanca, Sant Boi de Llobregat (Baic Llobregat). La gralla és un instrument musical de vent i un instrument de fusta de doble canya amplament fet servir en el folklore català. Inclou informació, les nostres seccions i els nostres videos.
Grallers de Catalunya
Grallers de Catalunya és un bloc dedicat als grallers i gralleres. Concursos, trobades, llibre de visites, fotografies, vídeos, cançons, notícies, comentaris recents, ... La pàgina està feta des de la ciutat de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental).
Grallers de Figueres
Nascuts al voltant dels "Amics dels Gegants de Figueres", i va donar lloc a les diferents formacions actuals: Grallers dels Gegants, del Bou i de la Colla Castellera. Una quarta formació, ja professional, és "Carba-Sons".
Grallers de l’Armilla
Els Grallers de l’Armilla, una colla de grallers de Vilafranca del Penedès. El grup el formem quatre gralles i timbal. Començem l’any 1987 amb la finalitat d’acompanyar els balls populars de Vilafranca per la Festa Major i des d’aleshores hi participa.
Grallers de l’Artús
31 de maig de 1.981, l’aviació militar sobrevola el massís ermita de Sant Antoni, Albinyana: era la inèdita desfilada, de forces ar-mades per Barcelona i l’època de l’alcaldia Narcís Serra. Nom de la cova pel que llavors era un incipient grup de grallers.
Grallers de la Torre
Web dels Grallers de la Torre, grup de grallers de Torredembarra amb una completa web sobre la gralla i el món graller. La colla és l'editora del portal grallers.cat, dedicat al món de la gralla en tot la seva diversitat.
Grallers de l'Acord de Vilanova i la Geltrú
Pàgina oficial del Grup de Grallers de l'Acord de Vilanova i la Geltrú. Cursos de formació i reciclatge que han ajudat positivament la consolidació de nous grups, imprimint un estil característic propi d’aquest quartet. Components, història i gravacions.
Grallers de l'Aleixar
Dades d'aquesta colla del Baix Camp. Els seus membres, fotos, les inxes (la part més característica de la gralla) Escola, membres i repertori. El Grup de Grallers es va fundar de manera simultànea amb els Gegants de la Vila.
Grallers de l'Havana Xica
Grup de grallers de Vilanova i la Geltrú. Els Grallers de l'Havana Xica som un grup de grallers sortit de l'EMIT (Escola de Música d'Instrument Tradicionals de Vilanova i la Geltrú) desprès de 3 anys de gralla i timbal. Història, fotos, i partitures,
Grallers de Massalió
Vídeo d’una actuació dels Grallers de Massalió (Matarranya). Actuació dels amfitrions de la trobada de Massalió on estrenaven una nova cançó pròpia del seu poble, i a més, era la primera actuació de vàries persones de la colla.
Grallers de Matadepera
Pàgina no oficial del Grallers de Matadepera (Vallès Occidental). Els grallers de Matadepera som un grup d'amants de la música d'arrel tradicional que manifestem les nostres aficions tocant un instrument anomenat gralla.
Grallers de Molins de Rei
Entitat que va començar l’any 1986, però fins el 1990 no va ser donada d’alta amb el nom de "Napbuf Grup d’Animació i Grallers de Molins de Rei". En el moment actuava el grup d’animació Nap-Buf, format per xanquers i altres elements festius.
Grallers de Montblanc
Web dels Grallers de Montblanc, al Portal d'Entitats de Montblanc. Informa dels antics grallers, repertori, matines, seguici popular, l'Àliga, el Drac, la Cucafera, Setmana Medieval, Concert-Vermut, beu les bèsties. Els nens es despertaran exaltats.
Grallers de Sant Bartomeu | Sant Bartomeu del Grau
La colla de grallers es va començar a formar l’any 1979 amb motiu d’acompanyar la nova etapa bastonera -el ball de bastons és centenari a Sant Bartomeu del Grau- impulsada pel mestre bastoner Joan Roma, Així, els grallers van aprendre les melodies.
Grallers de Sant Cebrià
Grallers de Sant Cebrià és una associació del districte d’Horta-Guinardó. Amenitza processons i cercavilles de Festa Major. Estem disposats a anar amb la nostra música i la nostra gresca a on faci falta, per a passar i fer passar una estona divertida.
Grallers de Viladecans
Els grallers de Viladecans són internacionals! L’Associació Grallers de Viladecans va néixer el 24 de setembre de 2000, amb la voluntat de potenciar la pràctica i l’ensenyament de tot el que envolta la música de Gralla, a través de les activitats.
Grallers del Campanar
Fundats l’any 1992, els Grallers del Campanar de Vilafranca del Penedès, hem fet sonar la gralla arreu de Catalunya i també fora de les nostres fronteres, tot intentant que la gent conegui millor aquest instrument per així contribuir a dignificar-lo.
Grallers dels Castellers de Barcelona
Des de finals del s XVIII, els castells han tingut associada una música pròpia. Les melodies, executades pels músics, toquen la gralla, instrument de vent, i el timbal, instrument de percussió. Durant una actuació escoltem l’anomenat “toc de castells”.
Grallers dels Castellers de Vilafranca
Pàgina del Castellers de Vilafranca dedicada als seus grallers. Una mica d'història. Les gralles són l'instrument que des de sempre s'ha usat per acompanyar els diferents moments d'una actuació castellera, per tant, són un element bàsic en una colla.
Grallers d'Espolla
Blog de la colla dels Grallers d'Espolla, grup de música tradicional basat en l'instrument de la gralla i de percussions. El grup és d'Espolla, a l'Alt Empordà, i ha fet actuacions a diversos pobles de la comarca i també de la resta de Catalunya.
Grallers d'Igualada - des de 1989 fent-la sonar
Grup de gralles i tabals de l'Anoia amb 20 anys d'historia. Un grup de grallers creat, format i consolidat a la ciutat d'Igualada, per bé que part dels components provenen de pobles veïns (l'Espelt, Sant Martí de Tous, La Torre de Claramunt i La Pobla).
Grallers Els Bordons
Grup de grallers que neix l'any 1989, quan l'oferta grallera a Tarragona tot just es començava. Actualment, i des de fa ja quatre anys, la formació d’aquest grup consta de cinc músics: tres gralles, un timbal i un timbal base.
Grallers els Descordats de Torregrossa
Els Descordats neixen l'hivern del 2006 a Torregrossa, un vell poble del Pla d'Urgell. Amb sons tradicionals i gent jove mouen el poble i fan que minvi la lluna. Busquen un repertori adequat per a cada sortida.
Grallers i Geganters de Campdevànol
Entre 1994 i 1995 es gesta la possibilitat de tenir uns gegants a Campdevànol. Els Gegants de Campdevànol, representen els balladors de la dansa de Campdevànol, també anomenada Gala de Campdevànol. Van organitzar sopars pro-gegants.
Grallers I Geganters de Flaçà
Els gegants de Flaçà van ser inspirats en la poesia que Mn Joan Planas va presentar als Jocs Florals de Barcelona de l'any 1880. Conta la història de la molinera de Flaçà, una noia molt bonica que era pretesa per molts hereus de les contrades …
Grallers i Tabalers de la colla Castellers de Mallorca
La construcció dels castells s’acompanya del so de les gralles i tabals, que marquen les fases del bastiment del castell amb el toc de castells, que inicia el castell, ens indica el moment en què es carrega el castell i per acabar ens indica quan s’acaba.
Grallers i Tabalers dela Castellers de Terrassa
Els grallers i tabalers, som els que posem la música a les actuacions castelleres. Abans amb les cercaviles i matinades, l'entrada a plaça, durant la construcció del castell i en acabar les mateixes, oferim un seguit de cançons populars castelleres.
Grallers i timbalers dells Vailets de l'Empordà
Les músiques que nterpreten en una diada castellera foren escollides per folkloristes al s XIX i XX i, més tard, en documents so-nors. Tocs que interpreten: toc de matinades, toc d'entrada a plaça, toc de castells, toc de vermut i el toc de processó.
Grallers i timbalers Sitgetans (Marcets de Sitges)
La colla de Grallers i Timbalers sitgetans, coneguda com a Marcets, és el resultat d’un llarg procés històric que sempre ha tingut com a fita el cultiu de la música popular i disposar d’un planter de grallers sitgetans pels balls populars de Sitges.
Grallers La Rauxa
Facebook d’aquest grup de joves gralles de diferents llocs: Sitges, L’Hospitalet del Llobregat, Barcelona i Mataró per promoure la musica i la cultura. L’11 de setembre de 2014, a la manifestació, tres bons amics de fa molts anys que ens coneixíem …
Grallers La Tarota
Som una típica formació de tres gralles i un timbal. Ens formem a finals de 1988 a la capital de la Costa Daurada i, actualment, seguim sent els degans de l'instrument a Salou. Convocatòria del Concurs de Composició per a Gralla Vila de Salou.
Grallers Maitips dels Gegants de Pardinyes
Grup de Grallers i tabalers de la Colla Gegantera de Pardinyes que fem música de carrer tradicional catalana, cercaviles i trobades de grups grallers, així com acompanyament de Colles Geganteres si no coincideixen amb les nostres pròpies sortides.
Grallers Tocaferro
Home a Facebook de música tradicional dels grallers i timbalers de Tarragona, des de l’any 1986. Membres del grup musical: Ge-rard Roca, Lluis Vendrell, Ester Marca i Roger Maluenda a Gralles i Nando Taló i Tomàs Bernaus als timbals fondo i de gralles.
Grallers Turrai
Els Grallers Turrai de Lleida es van fundar l’any 2003. La formació consta de dues gralles dolces, una gralla baixa i un tabal fondo. El seu repertori va des de peces tradicionals fins a músiques totalment contemporànies. Esdeveniments de tot tipus.
Gralles i Tabals de Jesús
Ni graelles ni cassoles: Gralles i Tabals. Trobada de Gralles i Dolçaines dels Països Catalans, Cant improvisat, concerts, festa i xalera omplien carrers de l'EMD de Jesús l'últim cap de setmana de febrer.... de Tortosa, Massalió, Ulldecona, la Sènia, …
Grup d'Animació i Grallers Heptamus
Web del grup d'animació i grallers Heptamus (Granollers). Acompanyament de gegants i bèsties, animació i mercats medievals. Èmfasi i vida amb resultat divertit i enèrgic, harmoniós i melòdic sense deixar de banda les arrels de cada peça.
Grup de Grallers La Palanca i Gegantona Piponeta de Vimbodí
Grup de Grallers La Palanca i Gegantona Piponeta del municipi de Vimbodí i Poblet, a la comarca tarragonina de La Conca de Barberà. El Grup de grallers la Palanca es va formar l'any 1999, presentant-nos en societat la nit de Reis de l'any 2000.
Grup de Grallers Lus Xipellis
Grup de Grallers que es va formar l'any 1988, al poble de Solivella. Activitats: pregons de festa major, acompanyament a colles geganteres, concerts, cercaviles, animar comunions, batetjos, casaments, aniversaris i sortides amb el grup de timbals.
La Roca Fumada - Gegants, Caps i Grallers de Juneda
Dins del món geganter des del bateig dels primers gegants de Juneda, el Miquel i la Trudes (maig 1995). També tenim una parella de gegants Manotes, es diuen Irene i Manel. El nostre gegantot es diu Lo Sr. Currutaco, … i de moment no té parella !
La Tropa del Cargol - Colla Grallera de l'Albi
Colla grallera de l'Albi /les Garrigues). Actualment el grup de grallers es composa per gent de totes les edats. Fem de la música el nostre hobby i hi descobrim colles que ens formen com a grup i com a persones. Últimes notícies del blog.
Mal de Cap | Gralles i Tabals de l’Anoia
Pàgina de Mal de Cap. Som un grup de música tradicional i popular, festiu i de carrer. Ens dediquem a fer cercaviles, tabalades, animació en carnestoltes infantils, acompanyament de gegants, capgrossos i bestiari popular en general allà a on vagin, etc.
Ministrers de Figueres
Ministrers de Figueres és un grup de música tradicional nascut a Figueres a partir d'empordanesos molt amants de la música tradicional del nostre país. Els origens són al grup Grallers de Figueres, recuperant la gralla que s'ha fet molt popular.
Ministrils del Raval
Nascut per la Festa de Major de Terrassa de 1988, no han deixat de participar en cap festa tradicional del calendari, han acompanyat tota mena de danses tradicionals, gegants, nans, bestiari, cavallets, esbarts, bastoners... al llarg d'aquests anys.
Muntanya Blava, Gralles i tabals de Castellolí
Som el grup de grallers i tabals de Castellolí, a l’Anoia. Vam fundar-nos el 2005 i hem millorat. Ara ja som 25; 9 gralles i 16 instruments de percussió¬; tabals, caixes, surdos, goliats, repeniques i que no falti el rocar!. Vídeos i fotos del grup.
Òscar Espinós i Amposta
Artesania en cuiro. Hi podeu trobar fundes per Gralles, Portatudells, Fundes per tamborí, etc. Tot en cuiro. Hi ha diferents models. I es poden personalitzar!. Totes les peces exposades han estat elaborades artesanalment a un taller familiar.
Passagralles. Notació musical alternativa
Facilita la interpretació de peces musicals per els a qui els costa llegir partitures i sabent que els puristes i professors de música em maleïran, fem servir una notació alternativa per a cada nota del pentagrama, referència els forats tapats a la gralla
Pau Puig Olives - de dolçaina... i altres andròmines
Sóc Pau Puig Olives i vaig nàixer a Vinaròs el segle passat, un llunyà dia de 1973. En la vida he fet moltes coses, però mai no hau-ria pensat que m'hagués dedicat a la música i, menys encara, a bufar un instrument tant poc valorat com és la dolçaina.
Pentagralla, Grallers de Reus
Grup, fruit de 10 anys acompanyant als Gegants de Reus en les seves sortides. Actualment som cinc, tres gralles i dues caixes. L'esperit de Pentagralla a estat sempre el de ser un grup diferent. Repertori sempre condicionat pel ball de gegants.
Petit Vals Valencià
Petit Vals Valencià. Musica del costumari dels grallers, molt popular durant els anys 70 i 80. adient per fer ballar gegants i basto-ners. El vídeo l'he muntat amb el Power Point, un cop enllestit el passo a MP4 per poder-lo pujar a tots els dipositius.
Quartet del Bonaire
Pàgina oficial del Quartet del Bonaire de Vilanova i la Geltrú. El grup està composat per dues gralles llargues, un fiscorn i un tabal. Repertori de peces de ball, concert i les cercaviles en les que participa.
Toc de Bacus
Als Toc de Bacus ens agrada el vi. Els integrants del grup treballem o ens vinculrm al sector vitivinícola. Aquesta vinculació va signi-ficar el punt de partida del grup, ja que a més del vi, vam descobrir que també compartíem l’afició per la gralla.
Trienni - Abriga't bé la pell si vols arribar a vell
Trienni dramatitza un centenar d'anys de la història d'un instrument, d'una manera de viure la festa, d'unes músiques i d'uns músics que han estat al peu del canó, a les verdes i a les madures.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT