DICCIONARIS


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
AilifiliA. La Web dels Palíndroms
La pàgina sobre Palíndroms. Aquí podràs trobar una selecció de palíndroms classificats alfabèticament i per idioma. Els Palíndroms són paraules/frases que poden ser llegides d'esquerra a dreta o de dreta a esquerra. Classificació alfabètica i per idioma.
Amical Viquipèdia
Associació formada per col·laboradors dels projectes de la Fundació Wikimedia, entre els quals destaca la Viquipèdia, i juntament per simpatitzants. L’associació dóna suport als projectes Wikimedia a Andorra i als territoris de parla i cultura catalana.
Aparcament - Wikiwand
L'aparcament o estacionament és l'acte de deixar immobilitzat un vehicle per temps indeterminat, i el lloc on es realitza l’acció, i no és rellevant el fet que els ocupants es trobin a l'interior, a l'exterior mitjançant el desplegament d'elements…
Atles interactiu de l’entonació del català
Té com a objectiu la presentació sistemàtica de materials en àudio i en vídeo per a l’estudi de la prosòdia i l’entonació dels dialectes catalans, de tal manera que es pugui iniciar l’estudi de la notable diversitat dialectal de l’entonació catalana.
Base de badades
Diccionari ludicofestiu de la llengua catalana. bokabulari: paraula d'origen basc que designa la persona que fa paraules o juga amb el significat. El diccionari i la guia telefònica són els únics llibres escrits per ordre alfabètic que han tingut èxit.
ca,hattrick
Versió en català d’aquest portal global, del joc creat per Björn Holmér, i des de el seu inici al 1997 ha estat un projecte comunitari. La devoció dels usuaris cap al joc ha contribuït de manera molt important a fer que el projecte sigui el que és avui.
Carpals
El blog de palíndroms en català. Palíndrom: paraula o frase que es llegeix igual de dreta a esquerra que d'esquerra a dreta. Palíndrom prové del terme grec palindromos format per -palin (de nou) i -dromos (cursa). Començo col·laboració …
Castellanismes més freqüents
Hi trobareu, doncs, els criteris lingüístics que hem anat adoptant per donar una imatge d'unitat institucional, a més d'algunes normes bàsiques que s'han de tenir en compte. Bibliografia bàsica de treball i consultada per a l'elaboració del web.
Catalunya-Cymru - Diccionari de gal·lès i català
Diccionari de gal·lès i català. Per el coneixement mutu i la relació entre Catalunya, Gales i d'altres pobles oprimits. Aquest és un diccionari de gal·lès i català. També hi ha un diccionari de català i anglès. La Web de Gal·les i Catalunya.
Club Palindromista Internacional
Inicia una etapa nova amb il·lusió renovada i entusiasme. Sigueu compositors, palindromaires, lectors i amants dels palíndroms. Palíndroms Catalans és el primer arxiu públic i més complet de la història de la palindromia catalana.
Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana
Pàgina del Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana, sota els principis de rigor científic, catalanitat i obertura a l’exterior, els seus objectius. Selecció de lemes per categoria gramatical, selecció de formes per codi morfològic.
Corrector Ortogràfic de català (valencià) per al LibreOffice i l’Apache OpenOffice
Distribuit lliurement amb els principals programes lliures: LibreOffice, Apache Office, Firefox, etc. La versió 3.0.0, ha fet un salt en volum i qualitat dels diccionaris. S'han unificat els diccionaris ortogràfics i el diccionari del corrector gramatical
Dacco - Diccionari Anglès-Català de Codi Obert
Diccionaris complets: Català-Anglès i Anglès-Català. Nivell bàsic: Català-Anglès i Anglès-Català. Nivell mitjà: Català-Anglès i Anglès-Català. Xarxes semàntiques: Català-Anglès. Baixades d’arxius font, i programa de pronunciació catalana Catfon.
Dacco Sourceforge
Pàgina oficial del Dacco Sourceforge. És un diccionari anglès-català de codi obert, escrit en XML i XSLT. El podeu probar, és descarregable i personalitzable al vostre gust de treball.
Dades dels Països Catalans
Base de dades, amb més de 55.000 ref. sobre tots els territoris de parla catalana: geografia, història, biografies, entitats, art, municipis, comarques, etc. Projecte de més de 25 anys de Ramon Piera i Andreu.
diccionari afectiu de la llengua catalana ... les nostres paraules preferides
Tothom hi pot participar, amb les paraules que vulga i quan vulga, envieu la paraula amb la definició a Dizionario affettivo della lingua italiana, bloc col·lectiu, diccionari construït amb les vostres aportacions, amb les vostres paraules preferides.
Diccionari Alemany Català GPL - GPL Deutsch-Katalanisches Wörterbuch
Diccionari de codi obert català-alemany. Permet seleccionar l’idioma de cerca. Creat per un grup d'estudiants catalans, del camp de l'enginyeria, a Alemanya. Projecte lliure que permet sumar esforços, sumar és millor que treballar per separat.
Diccionari Alguairenc - Català
Aquesta és la pàgina del diccionari Alguairenc - Català. S’entén per alguairenc la variant de català parlat a Alguaire (Segrià). Conté apartats específics de lèxic i mots de l’àmbit de la pagesia, expressions generals, insults i dedicacions.
Diccionari Bàsic Babylon Anglès-Català
Nomès cal fer un clic damunt la paraula desconeguda per obtenir-ne la traducció. Pot treballar-se en línia o fora de línia. En tractar-se d'un sistema basat en el reconeixement òptic dels caràcters en pantalla. Descàrrega per mòduls terminilògics temàtics
Diccionari Biogràfic de Dones
El DBD és un projecte de recerca que neix per a donar contribució de les dones a l'esdevenir de la història dels territoris de parla catalana. Estudis de dones i gènere. Té suport de la Generalitat de Catalunya i del Govern de les Illes Balears.
Diccionari castellà-català-fulfulde
Vocabulari trilingüe castellà, català, fulfulde. El fulfulde és una llengua sudànica, de la família nilosahariana. És un diccionari bàsic, disposat en una columna per a cada idioma amb les correspondències.
Diccionari Casteller
Diccionari casteller és una eina i un diccionari elaborat pel Centre de Terminologia TERMCAT que conté termes d'ús habitual temètic, en l'àmbit dels castells, amb definicions dels diferents termes de l'argot.
Diccionari Català - Valencià - Balear en Línia
Edició electrònica consultable online del Diccionari català-valencià-balear (DCVB) d’A. M. Alcover i F. de B. Moll és el resultat del projecte d’informatització del DCVB que s’ha dut a terme a l’IEC per l’editorial Moll, propietària de l’obra, i l’IEC.
Diccionari català de partició de mots per a l'OpenOffice.org
Extensió, basada en patrons de TeX. Permet partir mots a final de línia de forma correcta als documents d'OpenOffice.org en qualsevol llengua o plataforma (Windows, Linux, Mac). El diccionari parteix bé les eles geminades, però la partició s'ha d'activar.
Diccionari català de sinònims per a l'OpenOffice - Softcatalà
L'Openthesaurus-ca és un diccionari de sinònims, antònims i mots afins lliure per a l'OpenOffice.org de qualsevol plataforma (Windows, Linux, Mac) i llengua (català, espanyol, francès, anglès, etc). Aquesta versió té més de 5.000 entrades.
Diccionari català-àrab
Vocabulari per matèries bàsic àrab-català: Llengua, ciències naturals, ciències socials, matemàriques, educació física, tecnologia i música. Una petita aturada en la nostra activitat, i uns instants de reflexió, ens permet albirar horitzons diferents…
Diccionari d’Infermeria
Diccionari que recull prop d’un miler de termes de l’àmbit de la infermeria, els més rellevants des d’un punt de vista actual, i en proporciona la denominació catalana, definició, equivalències en castellà, francès i anglès, i notes contextuals.
Diccionari d’Oftalmologia
Diccionari de 1.430 termes amb definicions sobre aquesta especialitat medicoquirúrgica. Col·laboració entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Vocabulari específic per als continguts propis de la seva realitat.
Diccionari de Ceràmica
S’està transformant en enciclopèdia, ja que explica les paraules i també mètodes de treball, cobrint qualsevol referència de la ceràmica, des de pastar l’argila a fer forats en rajoles. Directori de termes ceramístics, estils, tècniques, materials, etc.
Diccionari de Circ
Proto-Diccionari del pallasso català Joan Ramon Graell, sobre els termes del circ en català. Fet per a facilitar l’utilització del vocabulari de circ. A:Plataforma que es troba a banda i banda del cable o corda fluixa en forma d´aquesta lletra …
Diccionari de divisió sil·làbica
Diccionari de divisió sil·làbica ordenat per lletres de l’abecedari. Els mots se solen partir segons l'estructura sil·làbica, de manera que la divisió no separi lletres que representen sons d'una mateixa síl·laba fònica. Paraula, síl·labes…
Diccionari de la Botifarra
Diccionari dels termes i expressions més comunment utilitzades al joc de la botifarra. Lèxic bàsic del joc. Abarrotar-se: És l'acció de no tirar la manilla, si encara no ha sortit l'as d'un pal , a l'espera de poder guanyar-lo a la següent ...
Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans
Portal de Dades Lingüístiques (PDL) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El PDL inclou les dades del Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana (Corpus) i les del Diccionari de la llengua catalana (DIEC).
Diccionari de la Nostra Llengua Lasquarre de Ribagorza
Diccionari lasquarre-català-castellà, una mostra de la dialectologia catalana de la Ribagorça aragonesa. Mostra de gramàtica, verbs, conjugacions, procedències d'algunes paraules, expressions fetes.
Diccionari de manlleus
Diccionari de manlleus ordenat per lletres de l’abecedari. Els manlleus són mots provinents d'altres llengües que s'han integrat en la llengüa catalana. La incorporació de paraules noves és comuna en l'esport, la informàtica, els espectacles etc.
Diccionari de mots encreuats
Recurs dedicat essencialment als amants dels jocs de paraules, com ara els mots encreuats. Quan s’indica el nombre de lletres de la paraula que es busca, com també les lletres que ja se saben de la paraula, l’eina desplega una llista de paraules LOCF.
Diccionari de noms deverbals
Diccionari de derivacions ordenat per lletres de l’abecedari. La derivació és el procediment regular de formació de paraules que permet a les llengües designar conceptes relacionats semànticament amb altres en cert sentit considerats com "primitius"…
Diccionari de procediments culinaris
Elaborat per Juli Blanco González, Francesc Papió Aznar i Lluís Ignasi Vilà Miquel, amb l'assessorament terminològic i edició de Termcat. Defineix 343 termes catalans relatius als procediments culinaris i les accions mentre es duen a terme.
Diccionari de Sindicats, Sindicalistes i de la Història del Moviment Obrer de Catalunya
Des dels orígens fins l'any 1939. L'únic objectiu d'aquesta pàgina és reunir i donar a conèixer noms de persones, organitzacions, esdeveniments i fets de la Història del Moviment Obrer de Catalunyano, que són gens fàcils de trobar.
Diccionari de Sindicats, Sindicalistes i de la Història del Moviment Obrer de Catalunya
Dels orígens fins l'any 1939, dona a conèixer persones, organitzacions, i esdeveniments de la història del Moviment Obrer, que les enciclopèdies no recullen. Biografies, sindicats, congressos, diaris, cronologia, lèxic, bibliografia, nexoteca, …
Diccionari de topònims i gentilicis
Els habitants de Catalunya s’anomenen catalans i el govern de Madrid és madrileny. Però, com es denominen correctament els habitants o un producte de La Garriga, de Lituània o de Capdepera? El diccionari ofereix llistat dels gentilicis i topònims.
Diccionari de Zoologia TERMCAT
Diccionari online. Amfibis i rèptils dels Països Catalans. Anuari ornitológico de la Comunidad Valenciana. Aucells marins de les Balears. Els pardals, de l'Albufera de València. Diccionari del cavall, diccionari sinonímic de les papallones a Catalunya.
Diccionari del benasquès 0.2.1
Beta amb més de 7000 mots. El contingut ha estat extret de l'obra Diccionario del Benasqués amb el permís de l’autor, Ángel Ballarín Cornel. Tot el contingut relacionat amb l'obra està protegit. Copyright d’Ángel Ballarín Cornel, Zaragoza, 1978.
Diccionari del Grec del Nou Testament
Presentem el Diccionari del Grec del Nou Testament que estem preparant amb en Joan Ferrer i en Joaquim Malé. Per ara és una versió en proves, però molt prompte farem les últimes revisions i eixirà també una versió publicada en paper.
Diccionari descriptiu de la llengua catalana - IEC
Diccionari del Català Contemporani (DCC). Projecte lexicogràfic de gran abast desenvolupat a l’IEC des de 1985. L’objectiu és la reunió sistemàtica de dades sobre el lèxic català. Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana (CTILC).
Diccionari en línia de zoologia dels invertebrats
Lamarck dividí els invertebrats en dos grups, els Insecta i els Vermes. Avui es classifiquen en més de 30 fílums, des d'organismes simples, com les esponges, el cnidaris o els platihelmints, fins a animals complexos com artròpodes o mol·luscs.
Diccionari Enciclopèdic de Medicina
Gran Diccionari de la Llengua Catalana. Diccionari de català a internet. Conté el lèxic de la Gran Enciclopèdia Catalana i ha estat actualitzat. Si no toba la cerca, us donarà una llista de les paraules més pròximes alfabèticament.
Diccionari Enciclopèdic de Medicina
Servei online del diccionari de Enciclopèdia Catalana. Introduïu la paraula que voleu cercar. Si la paraula és en el nostre diccionari, us en donarà la definició i, si no hi és, us donarà una llista de les paraules més pròximes alfabèticament.
Diccionari Esperanto-Català a la xarxa
Llibre electrònic en Pdf. Està concebut per a ser utilitzat de dues maneres: com el document digital que és (per a la qual cosa és imprescindible tenir instal·lat l’Acrobat Reader), o bé per a ser imprès mitjançant aquest mateix programa.
Diccionari Grec-Català
Theophilos Vamvakos, un ciutadà grec amb tot d'influències de la meditarrànea, construeix aquest curiós diccionari Grec-Catatà, un primer esforc, per a la construcció, dins la "teranyina" (WWW), d'un diccionari grec-català.
Diccionari Grec-Català d'Antoni Góngora
Pàgina del Diccionari grec-català d'Antoni Góngora. El diccionari, que conté 21837 entrades, l'he anat elaborant com a suport a la meva tasca de traductor. Vol dir, doncs, que no he fet servir criteris lexicogràfics. Cercador.
Diccionari Il·lustrat Català-Àrab
Material editat amb la col·laboració de l'Associació Punt d'Intercanvi, basat en la publicació del Diccionari infantil il·lustrat català-àrab per infants de 3 a 6 anys la qual forma part d'una col·lecció de materials per educar en la diversitat.
Diccionari invers de la llengua catalana
Diccionari Invers de la Llengua Catalana a partir del Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (versió online). Les paraules catalanes més llargues són: anticonstitucionalment, tetrabromofluoresceïna i tetraclorobenzoquinona, amb 22 lletres cada una.
Diccionari Multilingüe
Diccionari Multilingüe del Logos Group. diccionari català - castellà - anglès. També accés a diccionaris temàtics en diverses llengues. Cita del dia. Faci clic a la bandera per seleccionar el seu idioma.
Diccionari multilingüe - Enciclopèdia Catalana
Català, castellà, anglès, francès i alemany. Si la paraula és al nostre diccionari, us en donarà la definició. Si no hi és, dona una llista de les paraules més pròximes alfabèticament. La col·lecció de diccionaris d'Enciclopèdia Catalana.
Diccionari Multilingüe Softcatalà
El diccionari multilingüe neix amb l'esperit d'ajudar a consolidar la competència lingüística dels usuaris en diferents llengües. El diccionari permet cercar amb múltiples idiomes i obtenir la traducció de la paraula i el significat en diversos idiomes.
Diccionari Normatiu de la Llengua Catalana
Segona edició del DIEC, que manté la continuïtat del projecte definit per a la primera i respon a la voluntat de mantenir el diccionari actualitzat. Per això s’han revisat i ampliat la nomenclatura i les definicions tant del lèxic comú.
Diccionari Normatiu de la Llengua Catalana - IEC
Servei del Diccionari Normatiu de la Llengua Catalana, de l'IEC. Disposa d'un pròleg introductori: gestació, història, contingut i formes d'aquest diccionari, instruccions per al maneig, llista d'abreviatures i símbols.
Diccionari Normatiu Valencià - Acadèmia Valenciana de la Llengua
Escriga la paraula a consultar i faça clic en buscar per a conéixer-ne la definició. Si la paraula no està al diccionari, es proporcionarà una llista de les paraules més pròximes alfabèticament. Consulta avançada per a delimitar paràmetres de busca.
Diccionari Oficial de l'Scrabble en Català
Diccionari d'Enciclopèdia Catalana. Si voleu documentar-vos, a la pàgina de documents. Si voleu trobar materials útils, consulteu la llista. Si voleu jugar, al racó dels jocs. També us proposem enllaços de temàtica escrablística i recull de premsa.
Diccionari Pràctic i Complementari
Versió online. Aquest portal vol ser una eina, una ajuda per a totes les persones que pensen que val la pena de fer les coses ben fetes. La trobareu molt incompleta, de moment, però mirarem que amb els anys es vagi engruixint. Col·laboradors de l’eïna.
Diccionari sànscrit-català - Enciclopèdia Catalana
Versió electrònica limitada d’aquesta eïna (en paper) creada per Òscar Pujol Riembau, Jaume Corbera Pou, Jordi Trilla Segura i Oriol Sánchez Vaqué. També inclou les llibreries catalanes on podreu obtindre aquest llibre.
Diccionari Triat
Vocabulari i maneres de dir de la Safor per Jesús Escrivà i García. Als pobles el valencià s'ha mantingut miraculosament, amb interferències i pèrdues. S’ha aguantant des de la Nova Planta del 1707 fins el ¡hable en cristiano, coño! del franquisme.
Diccionari Valencià online
Trobat ha elaborat estos diccionaris a partir del diccionari integrat en el programa de traducció i correcció del valencià Salt 3.0, desenvolupat per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana.
Diccionarios.com
Diccionari avançat català-castellà castellà-català Vox. Portal de la empresa Larousse Editorial, que publica diccionaris, enciclopèdies i altres obres de referència amb les marques Larousse, Harrap's i Vox. Bidireccional.
Diccionaris en Línia d'Enciclopèdia Catalana
Disposa d'un cercador de paraules, si és en el diccionari bàsic de 10.000 paraules, us en donarà la definició. Si no hi és, però és correcta, us ho dirà. Si no és correcta, us donarà un llistat de les paraules pròximes alfabèticament.
Diccionaris i bases de dades terminològiques
Diccionaris i bases de dades en línia. Aquesta pàgina conté una selecció dels diccionaris i bases de dades terminològiques d'interès general per a la comunitat universitària. Vocabularis de l'SLC en format pdf.
Diccionaris.cat
Portal de Larousse Editorial, editora dels segells Larousse i Vox. Sota aquestes marques ha publicat diversos diccionaris bilingües i monolingües en català, i ara posa a la disposició dels usuaris d’Internet l’opció de realitzar consultes.
Diccitionari
Diccionari de citacions i frases cèlebres a cura de Marc Cortès, David Gálvez, Víctor Pàmies i Joan Puigmalet (en rigorós ordre analfabètic).Hem superat les 2 mil citacions! Gràcies, Carnús de cal Gavatxó, per el regalet. Hem arribat a 2mil citacions.
Dicsionari de Cagàs
"Dicsionari" sobre els barbarismes mes barbars que s'han dit a Catalunya. Pàgina creada per ser ampliada entre tots els catalans. Entra i col·labora amb nosaltres afegint paraules, frases o descripcions.
Didac - Diccionari de Català
Diccionari editat per Enciclopèdia Catalana. Pensat per a l'aprenentatge del català a l'escola primària i secundària. Les definicions, fàcilment comprensibles. Les il·lustracions s'integren al text i són molt útils. 15.000 entrades i 23.700 definicions.
Didac Diccionari pedagògic
Pensat per a l'aprenentatge del català a l'escola primària i al 1r cicle de secundària. Definicions, fàcilment comprensibles, escrites amb un llenguatge senzill i planer. 15.000 entrades, 5.500 paraules complementàries, 23.700 definicions, 40 làmines, …
DIEC2 Diccionari de la Llengua Catalana. Segona Edició - IEC
Web de consulta en línia de la segona edició del diccionari en llengua catalana, de l’Institut d’Estudis Catalans. Els resultats que obtindreu d’acord amb la condició de cerca que heu seleccionat apareixeran ordenats alfabèticament.
Disseccionari
Disseccionari, l'anatomia del mot. Governadó: aquell designat per governar, però que acaba d’arribar al càrrec. Ministeri: petit departament que forma part del Govern de l’Estat (a països com Andorra o San Marino se’n diuen “microsteris”)...
dixio
Traductor automàtic (unes trenta llengües, entre les quals el català). Escriu o copia un text a la caixa i després tria els idiomes d'origen i de destí. Aquest servei ajuda a entendre conceptes, proporcionant continguts enciclopèdics i fotos.
DPC Diccionari Pràctic i Complementari de la Llengua Catalana
Complementa els diccionaris del mercat. Compara mots i maneres de dir al Principat, al País Valencià i a les Illes per afavorir l'intercanvi. Aporta exemples de la llengua oral perquè la llengua oral és més lliure de la influència del castellà.
Eixamplèdia
Gestor de diccionaris. Molt interesant !
Eixamplèdia
Gestor de diccionaris en fase de proves. Cada lletra inicial configura un apartat on es pot anar picant la lletra subratllada. En la composició electrònica es divideix en tres pàgines web que contenen diferents lletres.
El Racó del Diccionaris
En aquest racó hi trobareu els enllaços als diccionaris que més s'utilitzen habitualment. També n'incloue d'especialitzats, amb la intenció que puguin ser de profit, tant per al professorat que els sol·liciti com per a l'alumnat al qual se'ls recomanin.
Enciclopèdia de Cognoms
Llista de cognoms investigats per l'Heràldica Catalana. D'aquests cognoms tenim informació sobre l'origen, significat, historia, armes i escut, genealogia, personatges, estadístiques.... També podem preparar molts altres cognoms que no estiguin a la llist
Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera
Us presentam la web de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera amb els volums I, II, III, IV, V, VI i VII en la seua fase 1a (només text); hi ha la previsió de penjar un nou volum cada dos mesos fins arribar al nombre de volums publicats en paper.
Enciclopèdia Encydia
Portal web de la nova Encydia Encyclopedia (Wikilingue), la nova eïna, en format wiki, en la seva versió Beta 2010-2011. S’edita en setze idiomes, entre ells el català, occità i gallec. Accésr directe a la versió catalana a http://ca.encydia.com/.
enciclopèdies de ciències
Pàgina de les enciclopèdies de ciències del portal educatiu edu365.cat. Inclou diferents informacions i mapes sobre: El cos humà, com funcionen les coses, enciclopèdia de la naturalesa, enciclopèdia de la ciència, i d’altres.
Expresions Populars de Torrevelilla (Chapurriau)
Espai de la Federació d'Asociacións Culturáls de l'Aragó Oriental, agrupació d’entitats aragonesistes i secesionistes vers la llengua catalana. Dedicat a un recull del català parlat a la Torre de Vilella, escrites tal com es pronuncian. De Jesús Martínez.
Expressions culinaires en catalan
Expressions culinaires en català I equivalència en francès, del Projet Babel. Classificades per ordre alfabètic dels productes alimentaris. All (ail) Qui no té un all, té una ceba, qui n’a pas un ail, a un oignon, chacun souffre d’un mal ou d’un autre…
Expressions d'Ulldecona
Les expressions i parla a Ulldecona. Recopila paraules utilitzades a la localitat. No és un diccionari acadèmic. Sols procura recopilar aquelles paraules que utilitzava de menut en la seua forma oral i que, poc a poc, vaig haver de substituir per atres.
FiloXarxa Pensament
Diccionari online de cerca de cerca de continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ... La cerca dins el web per-met accedir de manera ràpida i eficient als continguts del web. A més hi ha un nou motor de cerca a la barra superior.
Forvo, la guia de pronunciacions
Apartat en català d’aquest portal global. És un diccionari de pronunciació de les llengües. Inclou més de set mil en català mots amb la seva pronunciació. Per escoltar els sons cal registrar-se al servei. Categories i els millors membres en català.
Frases curtes anglès-català-castellà - Projet Babel
Temes: Activitats, fonamentals, colors, beures, emergència, menjar, salutacions, hotel, presentació, treball, adjectius, llengua, mesos/dies, números, països, llocs i edificis, preguntes, el restaurant, compres, viatge, unitats/mesures, verbs, el temps, .
Galley Terms
Diccionari de Termes històrics nàutics de las Mediterrània. En varis idiomes entre ells el català. Des de Minnesota als Estats Units. The dictionary will cover the period from early medieval to early modern times.
Graciapèdia
L’enciclopèdia lliure de la Vila de Gràcia. Projecte col·lectiu per a construir una sòlida base de coneixement de la Vila de Gràcia. Esperem que et sigui útil per a les teves consultes i, si pot ser, esperem que hi afegeixis també les teves aportacions.
Hattrick Wiki
Enciclopèdia sobre tot allò que té a veure amb el hattrick. Crea l'equivalent a la Viquipèdia per al món del hattrick. Ets lliure d'afegir articles sobre el teu tema preferit al hattrick. També està disponible en diset llengües més.
Ilercavònia
Ilercavònia és l'enciclopèdia lliure de les comarques centrals dels Països Catalans. Inclou les següents comarques: les de les Terres de l'Ebre, el Matarranya i i els Ports-Maestrat. Ilercavònia ja té més de 1000 articles.
Índex de Temes de CerCAT
Índex de temes del cercador català. Per saber on trobar un tema en tot el CerCAT. Llistat alfabètic de més de mil temes, i la ruta corresponent per accedir-hi. Enllaços a altres temes de CerCAT relacionats.
Índex del CerCAT Regional
Índex de regions del cercador català. Per trobar un una regió en tot el CerCAT Regional. Llistat alfabètic de més de mil regions del país; provícies, les comarques, ciutats i pobles … CerCAT és present en els principals municipis de l'àmbit lingüístic.
Interdiccionari 3 - Diccionari de Termes d'Internet
Amb aquestes pàgines pretenem donar un ajut a totes aquelles persones que donen els seus primers pasos en el món Internet i que no entenen molts dels termes que s'utilitzen. Les aportaciones que feu seran benvingudes.
La telefonia al dia
El Termcat publica el recull dels termes més actuals de la telefonia mòbil de consum. Es consulta en línia i en versió per imprimir com a quadríptic plegable de mida de telèfon mòbil. Termes associats als telèfons intel"ligents i les tauletes tàctils.
Lèxic de fàrmacs
Versió en línia del diccionari. Recull prop de tres mil termes que designen els fàrmacs de més ús generalitzat amb les denominacions en català i equivalents en castellà, francès i anglès, i el número registrat CAS i les seves accions terapèutiques.
Lèxic Mariner
La mar és un petit univers on cada cosa té un nom, i recollir-ho en un vocabulari és una tasca impossible. No hi ha, però, cap diccionari, que cobreixi tots els camps del coneixement del mar, tenint el català com a vehicle de comunicació.
Lèxic Obert Flexionat de Català
El LOCF és un recurs disponible de forma gratuïta que ofereix informació sobre la llengua catalana. Desenvolupat i sota el manteniment de l’IULA, l’Institut Universitari de Lingüística Aplicada, de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
Lexilogos Diccionari francès-català
Diccionari traductor online textos francès-català, català-francès a través de dos diccionaris en línia i vincles a altres diccionaris de la llengua catalana. La pàgina és en francès, però entra al directori per ésser d’interès per la llengua catalana.
Lletres al vent - Català a l'abast
Ho he començat a fer. Llegir cada dia unes paraules del diccionari, paraules que em resultin noves, i també frases fetes, girs desconeguts, per ampliar el meu vocabulari. Amb elles, construir un relat breu, un de molt breu o un micro. Tot està explicat.
Localització de productes informàtics
La localització és el procés pel qual s’adapta un producte informàtic a la llengua i la cultura d’un país o un mercat determinat. Alguns criteris lingüístics i terminològics que poden ser útils en la localització de productes informàtics al català.
Màrius Gros
Joc amb la terminologia elaborada pel Centre de Terminologia Termcat. Conté termes en català relacionats amb els videojocs, amb definició i amb equivalències en castellà, francès i anglès. La Guerra de les Bombolles i L’Endoll contraataca.
Mot a mot
L’objectiu del blog és redescobrir mots de la llengua catalana. Cada paraula és un món en ella mateixa. Cadascuna té un origen que es remunta en els temps i una història a explorar. Amb contribucions ens enriquim lingüísticament de mica en mica.
Movimiento Rever
El jurat del Premi Internacional de Literatura palindrómica Rever 2017, decideix atorgar el guardó com a guanyador del concurs de palíndroms cinematogràfic Palíndroms eròtics. Primer Congrés del CPI. La web disposa de traductor automàtic.
neoloteca
Conté els termes tècnics i científics normalitzats en català pel Consell Supervisor. Més de 4.000 neologismes catalans que s'actualitzen periòdicament. També podeu resoldre les vostres consultes terminològiques per mitjà del Cercaterm.
Openthesaurus-ca
Diccionari català de sinònims per a l'OpenOffice. Sinònims, antònims i mots afins lliure per a l'OpenOffice.org de qualsevol plataforma (Windows, Linux, Mac) i llengua (català, espanyol, francès, anglès, etc). Aquesta versió té més de 5.000 entrades.
Palindromania
La paraula "palíndrom" acabi com les paraules hipòdrom, velòdrom, canòdrom o aeròdrom. A l’hipòdrom hi corren els cavalls; al canòdrom, els gossos, pero què corre en un palíndrom? El vocable palíndrom procedeix del grec.
Palíndroms de collita pròpia - Martí Sunyol
Ser o no:res. Festes Pompeu Fabra de Cantonigròs de teatre, 1966: El mercat de ca l'ample. Vila de Puigcerdà, 1970: Memòries d'un Sant Pere. Jaume Ardèvol als Jocs Florals de Torroja del Priorat, 1996: Recull d'articles publicats a El 9 Nou.
Palíndroms Palíndromos Palindromes
Palíndroms Palíndromos Palindromes és una publicació en català i castellà sobre les notícies relacionades amb ek món dels palíndroms. Certàmens, nitícies, ràdio, esdeveniments, llibres, clubs i tot el relacionat amb la palíndromia.
Paraulari
Espai del Paraulari, el multicercador als diccionaris de català. És una eina que ens permet consultar una mateixa paraula en varis diccionaris a la vegada: L'Enciclopèdia, la Vikipèdia, DCVB, GDLC, VOX, Openthesaurus, …
Plats a la Carta
Pàgina del plats a la carta, Es tracta d'una aplicació que permet elaborar cartes de restaurant en català i en cinc llengües més. És el web oficial del Servei de Llengua catalana la Generalitat de Catalunya.
Prénoms catalans
Llista dels noms del santoral català i la seva equivalència en francès. Abelard, Abraham, Adam, Adela, Adelaida, Adelina, Adolf, Adrià, Àgata, Agnès, Agustí, Albert, Aleix, Alfons, Alfred, Alícia, Àlvar, Amadeu, Amat, Amèlia, Andrea, Andreu, …
Priorat en Persona - Diccionari Literari de Priorat
Iniciativa del Centre Quim Soler, la literatura i el vi, que s’inicia el 2009 i es desenvolupa biennalment amb dues parts: anada i tornada. Espai i temps de trobada per fer conèixer, amb la gent, un territori invisible en l’imaginari literari català.
QDacco - Softcatalà
És una aplicació gràfica que permet consultar el diccionari català - anglès Dacco de manera més còmoda que mitjançant un PDF o a la web. Ofereix una interfície molt usable i interacció directa amb la comunitat permetent enviar-hi suggeriments.
Quatre-cents aforismes catalans
Espai web on hi podreu trobar quatre-cents aforismes en llengua catalana, d’en Joan Carles Amat. Pàgina mantinguda per la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra. Pàgines escanejades de manuscrits antics. Índex 1, índex 2.
Recull de Termes de Softcatalà
Recull de termes informàtics en anglès, amb la seva corresponent traducció al català. S'han normalitzat nombrosos termes relacionats amb la informàtica i la societat de la informació, amb el suport del Centre de Terminologia TERMCAT.
Smord'n & Lap
Smord'n & Lap és un blog de Xavi Torres. Palíndroms per a palindromòfils, palindromòlegs, palindromaníacs, palindromitzadors, palindromístics, palindromers, palindromistes i palindromaires. Primer Congrés del CPI
Societat Catalana Diccionari Enciclopèdic de Medicina de Catalunya
Societat Catalana Diccionari Enciclopèdic de Medicina de Catalunya de l’Acadèmia Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Junta directiva, socis, notícies, agenda, activitats extraacadèmiques, beques i premis, borsa de treball i webs.
Tagzania - Etiquetant el Món
Uneix etiquetes amb llocs. Quan afegixes un lloc, pots etiquetar-lo amb paraules clau. Guarda els teus propis mapes i els nous territoris compartits entre usuaris. Busca noms en català i, molt probablement, sortiran en els resultats.
TarracoWiki, la wiki de Tarragona
Enciclopedia lliure sobre Tarragona. Un projecte dedicat a crear una enciclopèdia amb coneixements populars de Tarragona. S'ha canviat la política d'edició i creació de comptes a la Tarracowiki. És necessari un email vàlid per editar i donar-se d'alta.
Terminologia bàsica de les xarxes socials
Terminologia bàsica de les xarxes socials de Termcat. A través de a través de accessibilitat informàtica, administració electrònica, administrador/administradora, agregador, àlbum, amfitrió/amfitriona, amic/amiga, analítica web, aplicacions, …
Terminologia bàsica dels dispositius mòbils
El Termcat publica la terminologia dels dispositius mòbils amb motiu del Mobile World Congress. El diccionari en línia conté unes cinquanta termes dels telèfons intel·ligents i tauletes tàctils, i un díptic il·lustrat amb els termes dels gestos tàctils.
Terminologia Jurídica
Portal de Termcat creat per a la difusió de la feina que duu a terme amb el Comitè Terminològic de Dret. Programa “En català, també és de llei”, conjunt d’accions impulsades pel Departament de Cultura, per incrementar l’ús del català en l’àmbit judicial.
The Alternative Catalan Dictionary
Curiós diccionari sexual, i mots malsonants Català-Anglès. Hi és en tots els idiomes. Podeu ampliar el contingut amb nous mots. Fet des de Noruega. Altres Alternative Dictionaries collection.
TICcionari
Diccionari del termes informàtics. Part del projecte educatiu auladetecnologia.com, és una eïna de suport per a la normalització del vocabulari en català que les TIC incorporen a l'escola i facilita la seva integració a árees del currículum.
Transformacions
Palíndroms. En Pere, un home solemne, ben vestit, amb barba i cabells grisos; la cigarreta sempre als dits. La xurri, amb els cabells despentinats i sense maquillar -ni un punt de vermell als llavis-, però sempre atractiva, feia cara de cansada.
Un buidatge del Coromines
Fa una temporada vaig començar a llegir-me a estones perdudes el diccionari etimològic de Joan Coromines i a prendre’n notes sobre aspectes diversos, i, després d’uns quants centenars de pàgines, he cregut que podia donar a conèixer el resultat.
Valenciclopèdia
Valenciclopèdia. Popular pages most visited. Articles. maneres de parlar, pobles del món, community on the Wiki Xicon (o xicona), açò és la Valenciclopèdia! Concretament, açò és la petxina del FAQ de la Valenciclopèdia: Fotre.
Vinapedia
Biblioteca Virtual de l’Associació Cultural Amics de Vinaròs. Les entrades originals, arreplegades de l’Enciclopèdia Il·lustrada de Vinaròs de Ramon Redó publicada por l’ACAV. Les entrades tenen incorporat l’enllaç els porten a publicacions.
Viquibalear
Un projecte de l'Associació Amical Viquimèdia amb la col·laboració de la Direcció General d'Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears. Hem traslladat 136 articles a la Viquipèdia!
Viquipèdia en Català
Actualment estem treballant en més de 30.000 articles. Benvinguts a la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure que qualsevol pot editar. Aquesta versió va començar el 20 de març del 2001.
Vocabulari fulledenc
Llibre a càrrec de Santi Arbós, publicat dins de II Trobada d'Estudiosos de la Comarca de les Garrigues al 1999 Ajuntament de Tarrés & Institut d'Estudis Ilerdencs, 2000. Per raons tipogràfiques, la transcripció fonètica presenta diverses deficiències.
WikiLingua.net
Pretén ser una enciclopedia encara més gran en la teva llengua. Basada en les edicions locals de la Wikipedia, WikiLingua.net dona bona part dels beneficis a la Fundació Wikipedia i n'hereda la seva llicència com a pròpia.
Wikipèdia Occitana
La Wikipèdia Occitana, lo projècte d’enciclopèdia liurament reütilizabla que cadun pòt melhorar. 56 878 articles en occitan, mai de 21 milions dins 283 lengas, e version WAP pels telefòns mobils. Acuèlh, la tavèrna, portals tematics, indèx alfabetic, …

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT