PERQUÈ NEIX LINCAWEB?|QUE VOL DIR?|ELS NOSTRES OBJECTIUS|EQUIP|

LINCAWEB perquè? La necesitat d'una plena communicació a Internet, en la nostra llengua. la preocupació i indefensió de molts ciutadans de l'àmbit dels Països Catalans, pels obstacles amb els que topa el català, per manca de voluntat política i per la manca de concienciació de molts catalanoparlants a l'hora d'exercir els seus drets: Cal fer ùs de la nostra llengua en qualsevol punt i moment, exercir de catalanoparlants és necesari per la continuitat de la nostra llengua.
. Volem contribuir a la concienciació del ciutadà, donar a conèixer al món la història, l'actualitat, l'estat, els obstacles i difents vessants i peculiaritats de la Llengua Catalana en un país on l'anormalitat lingüística arriba a limits insospitats: El Govern Central de Madrid segueix incumplint l'obligació articulada a la Constitució Espanyola de fomentar, estimular i protegir a la totalitat de les llengues de l'Estat, l'actual bilingüísme, no fa més que perpetuar l'idioma imposat, i converteix als catalanoparlants en bilingües i als castellanoparlants (majoritàriament) en monolingües del pareolític superior, conscients de que el català no és necessari. Els Governs Autònoms no fan una política decidida a favor de la llengua propia ni tant sols a Catalunya, frenats pels poders fàctics i mediàtics perpetuats de temps passats. Els mitjans de communicació amb apabullant majoria en castellà entrebancan encara més la normalització. Els pocs mitjans de communicació en català fan constans referències a-en l'altre llengua, mai passa al contrari.
Tambè a Internet els mitjans en espanyol fan només referències en el seu idioma (enllaços, comentaris...), mentre que els mitjans en català, comenten i enllaçen, inclús amb preferència, a pàgines en altres idiomes sobretot al espanyol. Era necessari trencar amb això. L'entrada massiva de catalanoparlants en la nostra llengua a Internet feia necesari un punt de referència , que ens vinculés per la llengua, una base de dades, un barri en català, un punt a la xarxa que quantifiqui la presència del català al món.
Volem comunicar amb totes les regions on el català és encara idioma viu: De Catalunya Nord, Principat, País Valencià, Andorra, Illes Balears, Franja de Ponent, l'Alguer i el Carxè, i tota la comunitat que formen els Casals Catalans i altres Ciutadans dels PPCC d'arreu del món.
Reivindiquem els nostres drets com a comunitat lingüística. Cal protegir totes les llengues minoritàries com el català. Des de LINCAWEB al·lentarem totes les iniciatives destinades a la promoció, protecció i estimulació de l'ús del català, amb iniciatives oficials, d'ONGs, personals o col·lectives.
En aquest sentit, el directori de recursos LINCAWEB acull, tota la familia Internet en llengua catalana bé com idioma únic, o bé doblat en bilingüe, trilingüe etc...
Totes les dades que es donen són reals, i estan totalment contrastades i refrendades per eminents personalitats.
La revolució del LINC a Internet, autèntic nexe d'unió. Aquesta ha estat la nostra idea, LINCAWEB ha LINCAT el WEB d'un cap a l'altre totes les webs en català, referent d'unió, i aquesta filosofía està calant a fons a Internet.

Significat. El significat de la paraula LINCAWEB és doble: d'una banda LIN, abreviat de Lingua (Internacionalment llengua), CA, (Catalana) i WEB, paraula encara no reglada acadèmicament per la seva novetat. Es pot considerar un anglicisme. La segona accepció ve donada per la traducció de la paraula anglesa LINK (enllaç) al català LINC, d'aquesta manera LINCA, és l'acció d'enllaçar en tercera persona. LINCAWEB és dons l'acció d'enllaçar pàgines web. Per més informació del mot LINCAR us remetem al CatalaNet, el diccionari cibernàutic o consultar al Autor

Objectius de LINCAWEB. Aquest servei, no és per ara cap empresa amb objectius comercials ni espectatives econòmiques. El l'ùnic objectiu és la nostra llengua, el CATALÀ, en estat minoritzat fins i tot als territoris on l'hi és propi.
Us agraïrem qualsevol comentari, suggerència, correcció o notificació d'URLs no vàlids. Tambè podeu accedir, a les pàgines sobre les
Opinions rebudes per l'Equip. LINCAWEB va obrir el 7 de novembre del 1996, amb només tres visites. Avui, amb pocs mesos de vida, som punt important a internet, a l'àmbit dels Països Catalans, tot un èxit per l'internet en català. LINCAWEB ha estat especialment Destacada


LINCAWEB